کسب تندیس سیمرغ بلورین فیلم کوتاه داستانی توسط محمد علیزاده فرد
اخبار
چهارشنبه 25 بهمن 1402
کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران کسب تندیس سیمرغ بلورین فیلم کوتاه داستانی توسط محمد علیزاده فرد،دانش آموخته انجمن سینمای جوان دفتر اصفهان را به ایشان و خانواده بزرگ فیلم کوتاه تبریک عرض می نماید.
آخرین اخبار
نشستهای تخصصی «41-20» با تسهیلات ویژه برای دانشجویان برگزار میشود/ از نوشتن و خیال تا ساختن و نساختن
میزبانی ویژه کانون دانشآموختگان انجمن سینمای جوان از یک هنرمند پیشکسوت
اهدای کارت دانش آموختگی به خانواده دو شهید والا مقام استان اردبیل و چهار هنرمند پیشکسوت این استان
پیام فرهاد قائمیان به همایش دانشآموختگان انجمن سینمای جوان/ اینجا خانه من است
20 هزار دانشآموخته تا پایان سال تحت پوشش قرار میگیرند/ فارغالتحصیلان بیمه میشوند
اخبار مرتبط
سهشنبه 12 دی 1402
دیدار با محمد قمرزاده هنرمند پیشکسوت سینمای ایران
همزمان با گرامی داشت روز پدر
به گزارش روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، رضا ابوذر، مدیر انجمن سینمای جوانان _ دفتر قم، همکاران و اعضای این دفتر بههمراه سعید نجاتی، مشاور مدیرعامل و مدیر کانون دانشآموختگان انجمن سینمای جوانان، در آستانه ولادت امیرالمونین علی (ع) و روز گرامیداشت مقام پدر، از محمد قمرزاده هنرمند پیشکسوت سینمای ایران که در بستر بیماری است، دیدار و عیادت کردند.
مهدی آذرپندار، مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران نیز همزمان با این دیدار، طی تماس تلفنی با قمرزاده، جویای احوال وی شد و تلاش های او در عرصه سینما و بهویژه فیلم کوتاه را پاسداشت. همچنین در این دیدار لوح سپاس توسط انجمن سینمای جوانان قم و کانون دانشآموختگان انجمن به ایشان تقدیم شد.
محمد قمرزاده متولد 1335 و دانش آموخته انجمن سینمای جوان دزفول در سال ۱۳۶۴ است. وی با بازی در سریالهایی همچون، یوسف پیامبر، محمد رسولالله، ملک سلیمان و بیش از یکصد فیلم کوتاه مانند صراحی، آوازهای از یادرفته، سمعک، نفار ، آغاز فصل یاسها ، گوشی همراه، سهوری، پرستار، دلتنگی، مسافر و … کارنامه فعال داشته است.
کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران با مدیریت سعید نجاتی مهر ماه امسال و همزمان با سی و نهمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران فعالیت خود را آغاز کرده است و دانش آموختگان انجمن می توانند با ثبت نام در سایت www.iycs.ir نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام نمایند.
انجمن سینمای جوان درگاه ثبت نام در صندوق اعتباری هنر شد
در پی امضای تفاهم نامهای مشترک؛
در پی امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین انجمن سینمای جوانان ایران و صندوق اعتباری هنر، از این پس انجمن نیز یکی از درگاههای معرفی هنرمندان برای اعطای تسهیلات صندوق اعتباری هنر شد.
به گزارش روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، تفاهمنامه همکاری فی مابین انجمن سینمای جوانان ایران و صندوق اعتباری هنر منعقد شد.
در راستای این تفاهمنامه از این پس انجمن سینمای جوانان ایران به عنوان یکی از درگاههای تایید عضویت در صندوق اعتباری هنر شده و خانواده سینمای کوتاه ایران میتوانند برای استفاده از تسهیلات و خدمات صندوق اعتباری هنر از طریق انجمن اقدام کنند.
صندوق اعتباری هنر حامی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه است که وظیفه ساماندهی در حمایت از جامعه نویسندگان، روزنامهنگاران و هنرمندان و تبدیل حمایتهای مقطعی متکی بر منابع مالی مردمی و غیر دولتی، حمایت از خلاقیتها و نوآوریها در حوزه فرهنگوهنر و شناسایی، جذب و هدایت استعدادها درحوزه فرهنگوهنر، تامین منابع مالی جدید برای توسعه فعالیتها در حوزه فرهنگوهنر، توسعه مرحلهای کمیت و کیفیت حمایتها منطبق با اولویت بندی اعضاء و نیازها را دارد.
از آنجا که انجمن سینمای جوانان ایران در سال گذشته موفق به راه اندازی کانون دانش آموختگان انجمن شده است، این تفاهمنامه که فرصتی برای فراهم ساختن شرایط جذب و شکوفایی استعدادها، گسترش زمینه ایجاد اشتغال و تضمین خلق آثار فرهنگی، هنری و سینمایی و مطبوعاتی و تامین رفاه اجتماعی و معیشتی آنان است، فراهم میکند.
لازم به ذکر است، بهزودی آییننامه و ضوابط ثبت نام خانواده سینمای کوتاه ایران در صندوق اعتباری هنر اعلام میشود و هنرمندان فرهیخته میتوانند باتوجه به این قوانین اقدام کنند.
20 هزار دانشآموخته تا پایان سال تحت پوشش قرار میگیرند/ فارغالتحصیلان بیمه میشوند
مدیر کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران در گفتگو با صبا:
به گزارش ستاد خبری سی و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به نقل از صبا، سعید نجاتی کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی صبا درباره انتصاب خود به عنوان مدیر کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران که ۲۸ مهرماه در همایش دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران اعلام شد، اظهار کرد: خوشحالم از اینکه پس از سالها انجمن سینمای جوانان ایران تصمیم گرفت زیرمجموعهای را با عنوان کانون دانش آموختگان راهاندازی کند زیرا جای خالی این مجموعه همیشه در سینمای ایران احساس میشد.
او ادامه داد: «کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران یک خانواده ۲۵۰ هزار نفری است» این شعار ما برای کانون دانش آموختگان است، البته فکر میکنم تعدادمان بیشتر از این عددها باشد و برای انجمن باعث افتخار است که این تعداد دانش آموخته در کشور وجود دارد.
کارگردان «باران آهسته میبارد» مطرح کرد: برگزاری همایش دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران در جشنواره فیلم کوتاه تهران برای من جذاب بود زیرا همه سینماداران و سینماگران، از مشاور وزیر گرفته تا عوامل سینمای ایران و بسیاری از مدیران و افرادی که در راس امور به مردم خدمت میکنند، همه از اعضای انجمن سینمای جوانان ایران بودند و این نکته نشان میدهد انجمن سینمای جوانان ایران راه خود را درست رفته است.
مدیر کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران از اهداف کوتاه مدت و بلند مدت و تشکیل جامعه آماری درست خبر داد و گفت: ما باید جامعه آماری درستی داشته باشیم تا بدانیم با چند نفر طرف هستیم و نسبت به ظرفیت موجود و تعداد دانش آموختگان اقدام به برنامهریزی دقیق کنیم. قرار است کانون خدماتی را ارائه کند که نیاز اصلی و مهم دانش آموختگان است و در این راستا ما در تلاشیم با همه ارگانها از جمله سینماها و مکانهای تفریحی و ورزشی هماهنگی های لازم را انجام دهیم.
او افزود: امروز از سوی مهدی آذرپندار دیبر جشنواره فیلم کوتاه تهران نکتهای مطرح شد که گویا با صندوق اعتباری هنر صحبت شده است تا فارغالتحصیلان انجمن سینمای جوانان ایران با نامه انجمن به صندوق معرفی شوند و برای بیمه اقدام کنند. این اتفاق خوبیست زیرا قطعا بیمه یکی از مهمترین اجزا برای دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران است.
نجاتی در پایان با اشاره به اهمیت پوشش دانش آموختگان خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود تا پایان سال جاری بیش از ۲۰ هزار نفر از دانش آموختگان را تحت پوشش قرار دهیم و من در تلاشم تا این رقم افزایش پیدا کند.
میزبانی ویژه کانون دانشآموختگان انجمن سینمای جوان از یک هنرمند پیشکسوت
در جشنواره چهل و یکم اتفاق میافتد؛
کانون دانشآموختگان انجمن سینمای جوانان ایران علاوه بر در نظر گرفتن تسهیلات ویژه برای تهیه بلیت و حضور در نشستهای تخصصی جشنواره فیلم کوتاه تهران برای اعضای خود، به صورت ویژه در این رویداد میزبان یکی از اعضای قدیمی خود خواهد بود.
به گزارش ستاد خبری چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران؛ کانون دانشآموختگان انجمن سینمای جوانان ایران برای سومین سال متوالی با حضور اعضای قدیمی و جدید این نهاد در جشنواره فیلم کوتاه تهران، یک گردهمایی بزرگ را رقم خواهد زد. این کانون که با شعار “یک خانواده ۲۵۰ هزار نفری” فعالیت میکند، تسهیلات تهیه بلیت رایگان تماشای آثار راهیافته به جشنواره و تخفیف ۸۰ درصدی استفاده از نشستهای تخصصی “۴۱_۲۰” را برای اعضای خود در نظر گرفته است. همچنین در چهل و یکمین دوره جشنواره، کانون دانشآموختگان انجمن سینمای جوانان ایران به صورت ویژه از یکی از اعضای پیشکسوت خود که متولد سال ۱۳۲۱ است و نام او متعاقبا اعلام خواهد شد، میزبانی خواهد کرد.
گفتنی است هنرجویانی که دانشآموخته انجمن سینمای جوانان ایران هستند، میتوانند با مراجعه به سایت کانون به نشانی www.alumni.iycs.ir عضو این خانواده ۲۵۰ هزار نفری شوند.
چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۳ در پردیس سینمایی ملت برگزار خواهد شد.
اهدای کارت دانش آموختگی به خانواده دو شهید والا مقام استان اردبیل و چهار هنرمند پیشکسوت این استان
در مراسم اختتامیه شصت و هشتمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان _ ساوالان در مشگین شهر:
اهدای کارت دانش آموختگی به خانواده دو شهید والا مقام استان اردبیل و چهار هنرمند پیشکسوت این استان .
۱.شهید حبیب اله صادقیلر دانش آموخته دفتر مشگین شهر
۲.شهید داود اصغری دانش آموخته دفتر اردبیل
۳.نقی نعمتی دانش آموخته دفتر اردبیل
۴.رضا جمالی دانش آموخته دفتر اردبیل
۵.داریوش توحیدی دانش آموخته دفتر مشگین شهر
۶.ایمانعلی ایمانی دانش آموخته دفتر مشگین شهر
پیام فرهاد قائمیان به همایش دانشآموختگان انجمن سینمای جوان/ اینجا خانه من است
همزمان با برگزاری نخستین دوره صادر شد؛
به گزارش ستاد خبری سیونهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، فرهاد قائمیان بازیگر باسابقه سینما و تلویزیون که از مدعوین نخستین همایش دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران بود و به دلیل حضور در صحنه فیلمبرداری امکان همراهی حضوری در این همایش را نداشت، با ارسال پیام کوتاهی از برگزارکنندگان این همایش قدردانی کرد.
قائمیان در پیام کوتاه خود با تأکید بر اینکه «انجمن خانه من هست و محل خلاقیتهای من» ضمن قدردانی از دعوت خود به این همایش بزرگ با ادای احترام به همدورهایهای خود که امروز پیشکسوتان و حرفهایهای سینمای ایران هستند، برای فیلمسازان جوان، فرهنگسازان و آیندهسازان فرهنگ و هنر ایران زمین آروزی موفقیت کرد.
فرهاد قائمیان بازیگر حرفه ای سینما، تئاتر و تلویزیون است که فعالیت سینمایی خود را از انجمن سینمای جوانان اردبیل شروع کرده و جزو هنرجویان اولین دوره فیلمسازی این دفتر در سال 1364 بود. وی پس از اتمام دوره فیلمسازی ضمن ساخت فیلم کوتاه و همکاری در تولید فیلمهای کوتاه دفتر اردبیل، شروع به تدریس رشتههای طرح، گزارشنویسی و فیلمنامهنویسی در این دفتر کرد و در سال 1372 با بازی در فیلم سینمایی «دمرل» و سپس «سکوت کوهستان» بهعنوان بازیگر وارد سینمای حرفه ای شد و تا به امروز در آثار متعددی نقشآفرینی کرده است.
«مصلحت» به کارگردانی حسین دارابی آخرین فیلم سینمایی کارنامه فرهاد قائمیان است که در آن ایفای نقش اصلی را برعهده داشت.
قائمیان تجربه داوری جشنواره فیلم کوتاه تهران در دوره سیویکم را هم در کارنامه فعالیتهای حرفهای خود دارد.
اهدای کارت دانش آموختگی به موسس انجمن سینمای جوان دفتر بندر انزلی
در خلال اختتامیه نهمین هفته فیلم و عکس دفتر بندر انزلی سعید نجاتی مشاور مدیر عامل و مدیر کانون دانش آموختگان و آقایان فریدون بحرپیما و حسن بهرام زاده از نخستین اعضای انجمن سینمای جوان بندر انزلی کارت دانش آموختگی کانون را به آقای جعفر ذهنی موسس انجمن دفتر بندر انزلی در سال ۱۳۵۴ اهدا نمودند .
این مراسم در تالار فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر بندر انزلی با حضور شهردار ؛ اعضای شورای شهر ؛ هنرمندان و زهره زمانی مدیر دفتر بندر انزلی و همچنین تی یام یابنده ، میرعباس خسروی نژاد و عرفان قاسم پور که همگی از فیلمسازان مطرح و اساتید مدعو جهت برگزاری کارگاه های آموزشی بودند برگزار شد .
«ایده تا تولید»، آموزش روند و پروسه تولید است/ حمایت انجمن سینمای جوان از دانش آموختگان خود
سعید نجاتی بیان کرد:
سعید نجاتی مدرس، مشاور مدیرعامل و مدیر کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران درباره ظرفیتها و امتیازهای اردوهای فیلمسازی «ایده تا تولید» و همچنین برنامههای کانون دانش آموختگان انجمن توضیح داد.
به گزارش روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران به نقل از روزنامه صبا، سعید نجاتی نویسنده، کارگردان و تهیه کننده فیلم کوتاه، مشاور مدیرعامل و مدیر کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران که به تازگی به عنوان استاد سومین اردوی فیلمسازی «ایده تا تولید» در شهر اردبیل با هنرجویان و فیلمسازهای انجمن سینمای جوانان ایران همراه بوده است، در گفتگو با خبرنگار سینمایی روزنامه صبا درباره مسائلی چون ساختار اردوهای فیلمسازی «ایده تا تولید» و فعالیتهای کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران توضیح داد.
در ابتدا مدیر کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران با اشاره به فعالیت کانون، اهداف آن و همچنین برگزاری جلسه با مدیران دفاتر 10 استان (سمنان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، قم، اصفهان، هرمزگان، چهارمحال بختیاری، کرمان و یزد( که در حاشیه شصتوپنجمین جشنواره منطقهای سینمای جوان یزد- ایساتیس حضور داشتند، توضیح داد: آخرین نشست کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران، در حاشیه برگزاری شصتوپنجمین جشنواره سینمای جوان یزد- ایساتیس باحضور مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، میکائیل دیانی معاون ارتباطات و بازرگانی، سیدهادی آقاجانی معاون تولید و پشتیبانی، طیبه فلکیان معاون امور استانها و جشنوارهها و مدیران دفاتر انجمن از ده استان کشور برگزار شد و درباره اهمیت کانون دانش آموختگان و برنامههایی که برای آن برنامهریزی شده است، گفتگو شد.
اولویت اول کانون دانش آموختگان، شناسایی هنرجویان دهه 60 و 70 است
مشاور مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران با اشاره به اهمیت کانون دانش آموختگان و مسائل مطرح شده در آخرین نشست، مطرح کرد: کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران وظیفه دارد با کمک تمام مدیران دفاتر انجمن، روی دانش آموختگان خود نظارت داشته باشد و از ظرفیتهای آنها استفاده کند، به عنوان مثال اگر سالها از تولید آخرین فیلم کوتاه و یا فعالیت سینمایی آنها گذشته است، خبری از آنها بگیرد و در صورت امکان شرایط را برای فعالیت آنها مهیا کند و اگر در حال حاضر در حال تولید و فعالیت هستند، ظرفیتهای انجمن را برای کمک و حمایت از دانش آموختگان خود فعال کند.
وی افزود: از دهه شصت تاکنون بالغ بر 250 هزار نفر، هنرجوی انجمن سینمای جوانان ایران بودند و بررسی، حمایت و شناسایی آنها اتفاق فرخندهای است که هماکنون درحال انجام است و توجه ویژه ما در کانون، در مرحله اول روی هنرجویان دهه 60 و 70 انجمن قرار دارد.
نجاتی ضمن دعوت و تاکید براینکه دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران میتوانند برای شناسایی بهتر در پورتال کانون دانش آموختگان سایت انجمن به نشنانی iycs.ir ثبت نام کنند، توضیح داد: پس از شناسایی قصد داریم کارت دانش آموختگان انجمن را برای هنرجویان صادر کنیم و یکسری برنامهریزیها برای حمایت از آنها در نظر گرفتهایم که در آینده به صورت دقیقتر و تکمیلی اعلام خواهیم کرد، البته تمام این موارد منوط به تایید و احراز صلاحیت توسط کارشناسان انجمن است.
مدیر کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران در پایان عنوان کرد: اولویت این است که ویژه برنامههای انجمن سینمای جوانان ایران مانند، جشنواره فیلم کوتاه تهران، جشنوارههای منطقهای، هفتههای فیلم و عکس و همچنین پاتوقهای فیلم کوتاه با حضور تعدادی از اعضای کانون دانش آموختگان برگزار شود تا ارتباط بین آنها و بدنه انجمن سینمای جوانان ایران همچنان حفظ شود.
ظرفیتهای «ایده تا تولید»
در ادامه، سعید نجاتی که هماکنون مدرس دوره فیلمسازی تعاملی انجمن سینمای جوانان ایران- دفتر ویژه تهران است، درباره ساختار و ظرفیتهای اردوی فیلمسازی «ایده تا تولید» اشاره کرد و گفت: من به عنوان مدرس با نوع عملکرد و ساختار «ایده تا تولید» آشنایی داشتم و در گذشته با هنرجویان فیلمسازی انجمن این شکل از تولید را بارها تجربه کردهایم؛ معتقد هستم که حُسن سینمای جوان، سرعت عمل آن در روند آموزش است. انجمن سینمای جوان، هنرجویان خود را از سطح یک تئورسین که صرفا محتواهای علمی سینما را میداند متمایز میکند و آنها را به سمت یک هنرجوی عملگرا، باتجربه و کاربلد رشد و حرکت میدهد.
کارگردان فیلم کوتاه «صراحی» تصریح کرد: فیلمسازها عموما در ابتدای زمان فیلمسازی خود، از صحنه و پشت دوربین قرار گرفتن ترس دارند و یا تجربه کافی برای مدیریت صحنه را ندارند، به همین دلیل خروجی هنرجویان انجمن به ویژه هنرجویانی که در اردوهای فیلمسازی «ایده تا تولید» شرکت کردهاند، پرورش یک هنرجوی باسواد و البته باتجربه است.
وی در ادامه درباره نحوه و اولویت گزینش هنرجوها برای حضور در اردوی فیلمسازی «ایده تا تولید» افزود: گزینش 60 هنرجویی که در چهار اردوی فیلمسازی «ایده تا تولید» شرکت کردهاند، اتفاقی نیست؛ این هنرجویان به نوعی بورسیه انجمن سینمای جوانان ایران شدهاند و این شرایط را پیدا میکنند که بدون صرف هزینه در کنار فیلمسازهای بزرگ و با تجربه سینمای کوتاه و بلند ایران، روند تولید یک فیلم کوتاه را همراه با کارگروهی تجربه کنند.
«ایده تا تولید» ریسک آزمونوخطا را سر صحنه کاهش میدهد
مدیر کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان با بیان اینکه ای کاش، زمانی که ما هم هنرجوی انجمن سینمای جوان بودیم، اردوهای «ایده تا تولید» برگزار میشد که ریسک آزمون و خطا در صحنه را برای نسل ما کمتر کند، عنوان کرد: «ایده تا تولید» تجربه چندین فیلمبرداری سر صحنه را برای هنرجویان فراهم میکند و به نوعی در یک شب مسیر چندساله فیلمسازها را هموار میکند، به این شرط که از این ظرفیت و فرصت به خوبی استفاده کنند.
نجاتی ضمن بیان چند توصیه به هنرجویان و مدیران دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران، عنوان کرد: دفاتری که اردوی «ایده تا تولید» را برگزار میکنند و یا سهمیه معرفی فیلمساز دارند، باید با دقت نظر بیشتر و شناخت عمومیتری هنرجویان خود را برای اردو معرفی کنند و مدیرانی که مسئولیت برگزاری اردوها را دارند، توجه کنند که شرایط ارتباط، آشنایی و تبادل نظر بین استاد و هنرجویان هر ژانر باید فراهم شود که بازدهی اردو در زمان برگزاری جلسات حضوری، در کمترین زمان مراحل پیش تولید فیلمهای کوتاه صورت بگیرد و در ادامه روند تولید و پس تولید با تمرکز و دقت بیشتری انجام شود.
وی با اشاره به تجربه حضور در سومین اردوی فیلمسازی «ایده تا تولید» اردبیل اضافه کرد: بهتر است فیلمنامه و طرحها، فارغ از بستر ژانرها، قالب مشخصتری داشته باشند تا بهتر و دقیقتر بتوان به یک ایده واحد رسید؛ در ضمن به دلیل اینکه شناختی از لوکیشنها و فضاهای محیطی شهر مورد نظر وجود ندارد، ساختار و بستر فیلمها را براساس فضای محیطی شهر مورد نظر ارائه شود.
کارگردان فیلم کوتاه «دابر» درباره نحوه مدیریت ایده و تولید فیلم کوتاه گروه ملودرام در اردوی فیلمسازی «ایده تا تولید» اردبیل گفت: اولین روزی که در شهر اردبیل مستقر شدیم، به همراه هر پنج هنرجوی گروه به سطح شهر رفتیم تا ضمن دیدن لوکیشنهای مختلف، در گفتگوی جمعی براساس لوکیشنهای موجود، ایدههای مختلفی را بررسی کنیم، در نهایت پس از انتخاب ایده در روز دوم به نوشتن فیلمنامه و بررسی ساختارهای ژنریک فیلم کوتاه پرداختیم و از روز سوم مرحله تولید را آغاز کردیم.
نجاتی در پایان با اشاره به ظرفیتی که «ایده تا تولید» و تولیدات آن دارد، تصریح کرد: فیلمهای کوتاهی که در اردوهای فیلمسازی «ایده تا تولید» ساخته میشوند، صرفا نباید فیلمهای حرفهای و حتی نیمه حرفهای باشند، که البته هستند؛ نکته این است که هدف، آموزش روند و پروسه تولید در یک شرایط نیمه حرفهای و اینکه فیلمسازها با کارگروهی و چالشهایی که در آینده سر صحنه برای آنها هزینهساز خواهد شد، همچنین نحوه تعامل با عوامل و بازیگران، اجرای دکوپاژ و مدیریت صحنه آشنا شوند.
نشستهای تخصصی «41-20» با تسهیلات ویژه برای دانشجویان برگزار میشود/ از نوشتن و خیال تا ساختن و نساختن
همزمان با چهلویکمین جشنواره فیلمکوتاه تهران؛
سرپرست معاونت آموزش و پژوهش انجمن سینمای جوانان ایران و مدیر نشستهای تخصصی «41-20» درباره تسهیلات گروههای مختلف برای شرکت در این بخش توضیحاتی را ارائه کرد.
به گزارش ستاد خبری چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران؛ عالیه هاشمی سرپرست معاونت آموزش و پژوهش انجمن سینمای جوانان ایران و مدیر نشستهای تخصصی «41-20» در دوره چهل و یکم جشنواره فیلم کوتاه تهران، درباره برگزاری این نشستها توضیح داد: این نشستها امسال با رویکردی علمیتر و با سرفصل کلی «درباره…» به موضوعاتی از جمله فیلم ساختن، فیلم نساختن، نوشتن، خیال و ژانر میپردازد.
وی افزود: این نشستها هر روز یک دبیر دارد که در 3 نشست همان روز، با حضور یک سینماگر یا منتقد و کارشناس مطرح موضوع آن روز را بررسی خواهند کرد. سینماگرانی از جمله حسن حسینی، مسعود مددی، احمد الستی، عطا مجابی و احمدعلی سجادی صدر دبیران این نشستهای تخصصی هستند.
مدیر نشستهای تخصصی «41-20» تأکید کرد: همچنین به دلیل برگزاری نخستین جشنواره عکس تهران همزمان با جشنواره، دو نشست تخصصی درباره عکاسی نیز در نظر گرفته شده است که علاقهمندان به عکاسی میتوانند در این نشستها حضور داشته باشند. چهار نشست بینالمللی با موضوعات روز سینما نیز در خصوص هوش مصنوعی و موسیقی در این بسته گنجانده شده است.
وی درباره تسهیلات ویژه شرکت در نشستهای تخصصی هم توضیح داد: هزینه حضور در نشستها به منظور حمایت از فیلمسازان نسبت به سال گذشته هیچ افزایشی نداشته است. مبلغ مجموع برای استفاده از همه نشستها 4 میلیون تومان است که برای دانشجویان رشتههای هنر و اعضای پاتوق فیلم کوتاه با 60 درصد تخفیف، برای هنرجویان انجمن سینمای جوان و پژوهشگران همایش مطالعات فیلمکوتاه با 70 درصد تخفیف در نظر گرفته شده است.
هاشمی ادامه داد: اعضای کانون دانشآموختگان انجمن سینمای جوانان ایران، مربیان دفاتر انجمن و فیلمسازان راه یافته به جشنواره نیز میتوانند با 80 درصد تخفیف از این نشستها استفاده کنند. علاقهمندانی که جزو این گروهها نیستند هم میتوانند با تهیه بسته کامل نشستهای تخصصی بهصورت یکجا، از تخفیف 50 درصدی بهرهمند شوند.
مدیر نشستهای تخصصی «41-20» در پایان گفت: نامنویسی این بخش از 14 مهر ماه آغاز شده و تا 24 مهرماه از طریق سامانه www.iycs.ir ادامه خواهد داشت.
چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
آئیننامه و ضوابط نامنویسی در صندوق اعتباری هنر منتشر شد
آئیننامه و ضوابط نامنویسی خانواده سینمای کوتاه ایران در صندوق اعتباری هنر منتشر شد.
بهگزارش روابطعمومی انجمن سینمای جوانان ایران، در پی امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین انجمن سینمای جوانان ایران و صندوق اعتباری هنر، از این پس انجمن نیز یکی از درگاههای معرفی هنرمندان برای اعطای تسهیلات صندوق اعتباری هنر شد و از آنجا که انجمن سینمای جوانان ایران در سال گذشته موفق به راهاندازی کانون دانش آموختگان انجمن شده است، این تفاهمنامه که فرصتی برای فراهم ساختن شرایط جذب و شکوفایی استعدادها، گسترش زمینه ایجاد اشتغال و تضمین خلق آثار فرهنگی، هنری و سینمایی و مطبوعاتی و تامین رفاه اجتماعی و معیشتی آنان است، فراهم میکند.
در همین راستا و طبق اعلام قبلی آئیننامه و ضوابط نامنویسی خانواده سینمای کوتاه ایران از طریق کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران به این شرح اعلام میشود:
1. اعضای دانشآموخته انجمن سینمای جوانان ایران در سراسر کشور که حداقل سه فیلم کوتاه ساخته و دو سال از دانشآموختگی آنها گذشته باشد.
تبصره: منظور از فیلم کوتاه فیلمهای کوتاه داستانی و مستند با مدت زمان سه تا سی دقیقه است.
2. مربیان دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران که حداقل دو فیلم کوتاه ساخته و سه سال از تدریس مداوم آنها در رشتههای سینمایی میگذرد.
3. فیلمسازان فیلم کوتاه که عضو انجمن سینمای جوانان ایران و انجمن صنفی فیلم کوتاه ایران (ایسفا) در خانه سینما نیستند، اما حداقل پنج فیلم کوتاه ساخته و فیلمساز حرفهای فیلم کوتاه محسوب میشوند.
تبصره: کیفیت فیلمهای کوتاه توسط شورای کانون دانشآموختگان بررسی میشود.
4. فعالین حوزه فیلم کوتاه در زمینه پژوهش و تحقیقات، نویسندگان، مترجمان، که حداقل دو فیلم کوتاه ساخته و پنج سال گذشته به طور مداوم در این حوزه فعالیت میکنند.
5. عوامل فنی فیلم کوتاه مانند تهیهکننده، فیلمبردار؛ تدوینگر؛ فیلمنامهنویس، صدابردار و صداگذار، طراح صحنه و لباس که حداقل در پنج فیلم کوتاه مشارکت داشته و پنج سال گذشته به طور مداوم در این حوزه فعالیت کردهاند.
فرآیند معرفی به صندوق اعتباری هنر:
مرحله اول: دریافت معرفینامه تایید فعالیت حرفهای از دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران در سراسر کشور
توضیح: افراد ساکن در استان تهران باید به انجمن سینمای جوانان ایران _دفتر تهران مراجعه فرمایند
مرحله دوم: نامنویسی در سایت انجمن سینمای جوانان ایران به نشانی www.iycs.ir و قرار دادن مدارک، لینک آثار و معرفینامه تا تاریخ 30 آذر 1402
مرحله سوم : بررسی و تایید افراد واجد شرایط از سوی شورای ستاد مرکزی تا پایان بهمنماه 1402
مرحله چهارم: عضویت در کانون دانشآموختگان انجمن سینمای جوانان ایران
مرحله پنجم صدور معرفینامه از سوی کانون دانشآموختگان انجمن سینمای جوانان ایران به صندوق اعتباری هنر و طی شدن تکمیل پرونده در این صندوق